• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зі святом Вас дорогі філологи нашої школи!!

Зі святом Вас дорогі філологи нашої школи!!

2014-05-23

/Files/images/67.jpg

25 травня всі лінгвісти, вчителі російської та української мов, перекладачі, випускники та студенти філологічних факультетів відзначають День філолога. Всі ці люди нерозривно пов'язані з вивченням історії, сутності та використання мов — однієї зі складових духовної культури кожного цивілізованого суспільства.

Вважається, що поява філології як науки пов'язана з розвитком грецької та латинської мов, а також санскриту. Історія сучасного Дня філолога почалася десь в XVII-XVIII століттях, коли філологія виділилася в окрему науку. Спочатку ця наука вивчала стародавні культури, складовими частинами яких були мистецтво, філософія, історія і, звичайно ж, мова. Поступово саме останній з перерахованих аспектів став основним у розвитку філології. Хоча філологічний аналіз неможливий без урахування історичний процесів в розрізі певного часу.

День філолога відзначають також викладачі літератури, літературознавці, літературні критики, які довели нерозривність живого та письмового слова. Сьогодні література є дзеркалом розвитку будь-якої мови.

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi