16 днів проти насильства

2016-12-09

/Files/images/psiholog/IMG_20161007_124421.jpg

Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у відношенні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

Основні завдання акції передбачали привернути увагу учасників навчально-виховного процесу до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та підвищення рівня компетентності учнів, батьків, педагогів з правових питань , з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

В ході реалізації акції були проведені заходи: зустрічі з працівниками правоохоронних органів, акція «Ця рука нікого не вдарить», година психолога «Чому потрібно поважати права людини», виховні години «Що ми розуміємо під насильством», перегляд документального фільму «Станція призначення життя», батьківські збори «Покарати чи помилувати», «Домашнє насильство в Україні – прихований сором».

Створений інформаційний куточок із переліком організацій, куди можна звернутися з приводу насильства в сім’ї, або коли в родині насильство пов’язане з уживанням батьками алкоголю, наркотиків, оформлені стенди «гарячої лінії» та телефони відповідних служб, до яких може звернутися людина, яка опинилась у складних життєвих обставинах .

У бібліотеці організована виставка, присвячена проведенню Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»: «Світ без насильства».

Кiлькiсть переглядiв: 278

Коментарi