• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття експозиції "Герої небесної сотні"

Відкриття експозиції "Герої небесної сотні"

2014-11-30

/Files/images/4_3.JPG

Герої не вмирають!

Священний Майдан розбудив і збентежив наші душі, сколихнув увесь світ і став знаменом боротьби за правду і волю, дороговказом молодому поколінню в майбутнє. Дуже важливо запалити вогонь свободи й посіяти зерна гідності у юних душах, аби нарешті мати державу гідних. Цими листопадовими днями, коли вся Україна відзначала річницю Майдану та вшановувала пам'ять полеглих за свободу, у Роменській загальноосвітній школі № 4 було урочисто відкрито експозицію, присвячену Героям Небесної Сотні. Бажання увічнити пам'ять цих світлих і безстрашних людей, аби виховувати на прикладі їхнього подвигу підростаюче покоління, з’явилося разом з історією Майдану, що творилася на наших очах. Зусиллями педагогічного колективу, залученням спонсорів (Загурський О.В. – голова правління ПАТ «Біловодський КХП», Рубцов Є.М. – генеральний директор компанії «РУМІКУБ», Тернов В.В., Комарецький С.В. – приватні підприємці) ця робота увінчалася успіхом. 104 обличчя вічно юних та молодих, поважних і самодостатніх людей дивляться на нас зі стіни, де розміщені портрети, та з небес, закликаючи не зрадити ідеали Майдану, збудувати й берегти свою Україну.

Відкрила захід директор школи Спичка Лариса Олександрівна. Присутні на відкритті міський голова Салатун С.А., його заступник з гуманітарних питань Тетірко І.В., завідуюча методичним кабінетом міськво Хоменко А.М., методист відділу освіти з виховної роботи Макаренко Н.М., голова профспілки освітян Тарала М.І., громадський діяч, учасник Майдану та АТО Бойко О.М., генеральний директор компанії «РУМІКУБ» Рубцов Є.М., старшокласники та вчителі школи простежили коротку хроніку боротьби Майдану, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих. Зворушливо прозвучав вірш-молитва української поетеси Оксани Микишин-Корабель та пісня-гімн «Небесній Сотні», написана вчителькою початкових класів Репою Л.П.

У своїх виступах запрошені гості наголошували на важливості подібних заходів, адже вони мають велике значення у вихованні підростаючого покоління. Олександр Бойко, пильно вдивляючись у фото своїх побратимів по Майдану, відзначив, що дуже важко згадувати ті події, усвідомлювати болючі втрати. Він подарував для шкільного музею кілька книг національно-патріотичного спрямування.

Тож плекаймо українську силу, дорогі наші колеги, виховуймо патріотів та гідних громадян, будівничих нової держави, - Європейської України!

Мельник Тетяна Володимирівна, учитель історії

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi