• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу.

Толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу.

2017-11-17

/Files/images/1_1.jpg

Толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу.

16-го листопада 1995 р. держави – члени ЮНЕСКО на 28-й сесії Генеральної конференції одностайно прийняли «Декларацію принципів толерантності», 16-е листопада проголосили Міжнародним Днем толерантності.

З 13 по 17 листопада 2017 року в нашій школі традиційно був проведений тиждень толерантності. Метою якого було активізувати толерантне ставлення в міжособистісному спілкуванні, акцентувати увагу на тому, що толерантність є основою успіху, миру, людського щастя.

Активно долучилися до акції учні 1-х класів – створили колаж малюнків на тему «Толерантні відносини», 4-х класів – написали –твори-роздуми «Школа радості й добра», кращі твори надруковані в газеті «Шкільний вісник», серед учнів 5-х класів було визначено «Містера та Міс толерантність». В усіх класах були проведені змістовні виховні години на яких розглядалися теоретичні аспекти толерантності, аналізувалися ситуації, проводилися рольові ігри. Садовською І.В. проведені акції «Відкрий своє серце», «Малюємо радість спілкування» дали змогу залучити всіх учасників навчально-виховного процесу до акції, активізувати їхню увагу на тому, що толерантність у кожному з нас: в наших вчинках, думках, побажаннях… На шкільному телебаченні діти переглядали мультфільми, герої яких демонстрували гарні вчинки, вчили толерантного ставлення один до одного.

Ідеї толерантності набувають все більшого визнання в сучасному світі, все більше країн активно запроваджують їх у свою освіту, державно-суспільне життя, розглядають їх як найдієвіший засіб досягнення взаєморозуміння, взаємоповаги, злагоди своїх громадян. Виховуючи толерантність, ми забезпечуємо мирне і продуктивне майбутнє нашої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 587

Коментарi